Kijk ook op:

Wettelijke verdeling

Schenkingsacte

Erfbelasting

Erfgenamen

Verklaring van erfrecht

Testament

Notarissen

Nationale Notaris is een landelijk merk dat full-service notariële diensten levert via kantoren in het hele land. Ben je aangesloten bij de Stichting Voor Mijn Kleinkind? Dan mag je rekenen op professionele ondersteuning met forse kortingen op het reguliere tarief.

Jij bent "in control"

Als je besluit om via Nationale Notaris je zaken te regelen dan kun je gebruik maken van onze speciale afgeschermde web-service, waar je de voortgang van je dossier van dag tot dag in detail kunnen volgen. En waar je alle relevante documenten, zoals concept akte en nota's  meteen on-line aantreft. Ook nog lang nadat je akte is gepasseerd. Dus als je maanden of jaren later een kopie van de akte of van de nota nodig hebt vind je hem altijd gemakkelijk terug in het on-line Nationale Notaris Dossier.

En mocht je iets op een ander plaats in het land willen regelen? Dankzij het landelijk dekkende netwerk van Nationale Notaris is dat een fluitje van een cent.

De juridisch adviseurs en notarissen van Nationale Notaris staan je graag bij met advies en het regelen van je zaken met betrekking tot je kleinkind of kleinkinderen. Maar ook op allerlei ander gebied. Denk bijvoorbeeld aan het volgende:

Het is wettelijk vastgelegd wie jouw erfgenamen zijn en hoe je erfenis verdeeld moet worden. Je kunt en mag daar van afwijken door een testament te maken. In een testament staat wat jij wilt dat er met je vermogen en bezittingen gebeurt na je overlijden.

Stel, je wilt na je overlijden graag iets geven aan iemand die veel voor je heeft betekend. Het is dan slim om een testament op te laten stellen, want als je dat niet doet, loop je het risico dat bijvoorbeeld de (ex-) echtgenoten van je kinderen bij een eventuele echtscheiding alsnog recht hebben op de helft van de erfenis.

Of je hebt iets nagelaten voor je dierbare kleinkind dat je al die tijd niet meer hebt gezien. Wat gebeurt er als je kleinkind onverhoopt overlijdt vòòr z'n vader of moeder, de ex-partner van je kind? Dan erft die ex-partner alsnog, via de erfenis van je kind.

Ook kan het nodig zijn dat jij of je partner wordt beschermd tegen de erfrechtelijke aanspraken van je kinderen. Het is namelijk zo dat bij het overlijden van jou of je partner, de kinderen recht hebben op hun kindsdeel. Als zij dat opeisen, dan bestaat het risico dat jij of je partner de kosten van bijvoorbeeld de woning niet meer kunt betalen.

En zo zijn er nog veel meer redenen om een testament op te stellen. Praat er eens over met Nationale Notaris en kijk wat de mogelijkheden zijn. Voor jezelf en voor je kleinkind.

Actueel nieuws

Begunstigersbijdrage per 1 april 2018

Om een Stichting te kunnen laten voorbestaan met zijn doelstellingen, is het nodig dat de Stichting ook over financiële middelen beschikt. Daarom heeft het bestuur...
Lees meer »

Artikel PlusOnline 24-02-2018

Hieronder de link naar het artikel van Plus Online...
Lees meer »

Uitzending EditieNL 19 februari 2018

Hieronder de link naar het artikel van EditieNL....
Lees meer »

Uitzending EditieNL

17 februari 2018: Afgelopen dagen is de Stichting benaderd door RTL (EditieNL), met de vraag of wij ze in contact konden brengen met grootouders die bezig waren om via de...
Lees meer »

Handtekeningactie

Houten, 1 juli 2016 Wij zijn een handtekeningactie gestart om minimaal 40.000 handtekeningen te verzamelen. Doel is om de handtekeningen aan te bieden aan de Tweede Kamer...
Lees meer »

Initiatiefnota verworpen

17 mei 2016: In de Tweede kamer heeft de stemming plaatsgevonden inzake de ingediende initiatiefnota van Mona Keijzer "Omgang met opa en oma". Het kabinet heeft deze...
Lees meer »

Overhandiging boek Mona Keijzer

21 april 2016 - Overhandiging boek Mona Keijzer. Op donderdag 21 april heeft de stichting persoonlijk een boek met reacties, onderzoeken en aanbevelingen aangeboden aan Mona...
Lees meer »

Onze partners: