Bestuur

Bestuur

Het bestuur van de Stichting bestaat uit grootouders die zelf ook helaas in de situatie zitten dat zij geen contact hebben met hun kleinkind(eren). Dit zijn dus vrijwilligers die, naast hun gewone baan, alles in het werk zetten om de Stichting zo goed mogelijk te laten functioneren. Het bestuur bestaat uit een Dagelijks Bestuur en een Algemeen Bestuur en vergadert regelmatig.

Op dit moment bestaat het Bestuur uit de volgende personen:

Voorzitter

Mijn naam is Simône Willms-van der Pijl (1964). Ik ben getrouwd en heb uit mijn eerste huwelijk een dochter en een zoon.  Verder heb ik nog twee bonuszoons en een bonusdochter. Mijn eigen dochter heeft twee kinderen; een meisje uit 2010 en een jongetje uit 2015. Helaas heeft zij in 2013 het contact met mij en de rest van haar familie verbroken. Dit betekent dat ik de liefste kleindochter op de wereld moet missen én mijn kleinzoon nog nooit heb ontmoet. Dat brengt een groot verdriet met zich mee, elke dag weer. Toch mag het niet zo zijn dat je door dit soort dramatische ontwikkelingen geen plezier meer zou kunnen hebben in het leven. Daarom heb ik me aangesloten bij de Stichting Voor Mijn Kleinkind en zet ik me nu in als voorzitter van de Stichting. Ook leid ik regelmatig contactgroep bijeenkomsten. Uit ervaring weet ik dat erover kunnen praten altijd helpt. Daar wil ik me graag voor inzetten. Want sommige dingen kun je nou eenmaal niet alleen.

Robert Willms, PenningmeesterPenningmeester

Ik ben Robert Willms (1958) en woon samen met Simône Willms. Uit mijn eerste huwelijk heb ik 3 kinderen, en na mijn huwelijk met Simône heb ik er twee stiefkinderen bij gekregen. Helaas heeft onze stiefdochter in 2013 het contact met ons verbroken, waardoor ook ik geen contact meer heb met onze kleindochter. Deze kleindochter heeft in een korte tijd een speciaal plekje in mijn hart veroverd, alleen al door op mijn verjaardag geboren te worden. Dankzij haar weet ik nu hoe bijzonder het is om Opa te zijn. Daarom wil ik me graag inzetten voor deze Stichting, om te helpen dit maatschappelijke probleem onder de aandacht te brengen.

Saskia Homveld, algemeen bestuurslidAlgemeen Bestuurslid

Ik ben Saskia Homveld (1955), en happy alleen gaand. Mijn zoon van 40 heeft ruim 2 jaar geleden besloten het contact te verbreken. Op de leeftijd van 14 jaar is de diagnose Asperger bij hem gesteld. Een 3 jaar geleden heeft hij lyme gehad met als restverschijnsel vermoeidheid waarvoor hij onder behandeling was bij het UMC in Nijmegen alwaar hij bij een psycholoog terecht kwam welke hem meteen vertelde (zonder onderzoek) dat er volgens hem geen sprake was van Asperger. Vervolgens was ik de boosdoener en zie ik mijn kleindochter, welke naar mij vernoemd is, niet meer. Inmiddels is mijn kleinzoon geboren, hem heb ik nooit gezien. Bij Stichting Voor Mijn Kleinkind kunnen we elkaar helpen en ondersteunen. En ons verdriet/wanhoop/schuldgevoel ombuigen in een positief zelfbeeld om van daaruit er sterk uit te komen. Wij zijn er voor elkaar !!

 

Henk Dik, algemeen bestuurslidAlgemeen Bestuurslid

Mijn naam is Henk Dik (1949) en woon met Noortje samen in Harderwijk. Uit mijn eerste huwelijk heb ik drie kinderen en ben ik opa van vier kleinkinderen. Met onze kleinzoon kon ik een zeer goede band opbouwen tot ca. zijn 5e, daarna werd dit beëindigd, ongeveer gelijktijdig met onze kleindochter die toen 10 maanden was. Van de geboorte van een tweeling daarna werd ik niet op de hoogte gebracht, kreeg ik geen geboortekaartje en daarna evenmin een verhuiskaart.Dat er geen contact is tussen mijn kinderen, c.q. kleinkinderen en mij heeft grotendeels te maken met mijn keuze om geen deel uit te willen maken van “hun” geloofsgemeenschap van het Wachttorengenootschap. Ik word gezien als een afvallige en daarom is contact met mijn familie niet toegestaan. De kleinkinderen hebben hier geen recht op contact met hun beide opa’s. Voor mij heeft dit onnoemelijk veel verdriet met zich meegebracht. De energie die ik anders in mijn kleinkinderen zou hebben kunnen steken probeer ik nu in te zetten om het recht.